ACTUEEL

Ouders van kinderen met Lyme verdacht van mishandeling

Ouders van kinderen met de ziekte van Lyme worden vaak verdacht van kindermishandeling. De afgelopen twee jaar kregen zeker 50 ouderparen te maken met een verdenking.

Omstanders melden een verdenking bij Veilig Thuis, het meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling, omdat de kinderen maandenlang thuis zitten. Volgens de Belangenvereniging Intensieve Kindzorg gaat het in alle gevallen om onjuiste meldingen, zo meldt EenVandaag in de uitzending van 16 februari.

Buitenland

Meestal gaat het om kinderen bij wie Lyme is geconstateerd door een buitenlandse arts. Die diagnose wordt niet altijd gevolgd door de Nederlandse artsen waar Veilig Thuis op afgaat. Met als gevolg dat veel ouders worden bericht van verwaarlozing en dus mishandeling.

Terechte melding

De impact van een melding is groot, zo vertellen ouders in EenVandaag, net als het gedrag va sommige hulpverleners. Veilig Thuis stelt daar tegenover dat de gevolgen voor kinderen bij een wel terechte melding – als er sprake is van verwaarlozing of mishandeling – nog veel groter zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top