ACTUEEL

Lennaert Rijken is nieuwe topman AbbVie

Lennaert Rijken is toegetreden tot het management van het biofarmaceutisch bedrijf AbbVie Nederland. Hij neemt per direct de functie van general manager over van Michele Manto. Manto, die de afgelopen 3,5 jaar AbbVie Nederland bestuurde, gaat een internationale managementrol binnen AbbVie vervullen.

Dat maakt AbbVie Nederland bekend op 17 februari. Lennaert Rijken heeft de afgelopen 13 jaar diverse internationale functies bekleed, eerst bij Abbott, en later bij AbbVie. Daarvoor was hij werkzaam in de zorg. Rijken was medeoprichter van een mediabedrijf gespecialiseerd in zorgcommunicatie. Zij laatste functie was commercieel directeur bij AbbVie's regiokantoor voor West Europa en Canada. Voor zijn huidige baan verhuist Rijken weer naar Nederland.

Geneesmiddelen

Bij AbbVie Nederland  werken 300 mensen, waarvan 200 zich vanuit Hoofddorp dagelijks inzetten voor de beschikbaarheid van geneesmiddelen, het juiste gebruik ervan én de zorg eromheen. In Zwolle zijn 100 collega's verantwoordelijk voor de internationale logistiek en supply chain. De belangrijkste aandachtsgebieden van AbbVie zijn immunologie, virologie, neurologie en oncologie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top