ACTUEEL

Alliade benoemt twee nieuwe leden raad van toezicht

De raad van toezicht van Zorggroep Alliade heeft twee nieuwe leden benoemd. Het gaat om Mehrdad Omidvar, bestuursvoorzitter van Vitak, en Trudy Dehue, emeritus hoogleraar theorie en geschiedenis van de psychologie aan de Rijks Universiteit Groningen (RUG).

Mehrdad Omidvar is sinds 2013 werkzaam als algemeen directeur van Vitak Innovation in Life Science, spin-off van de Universiteit Maastricht. Daarnaast bekleedt hij de functie directeur Business Development bij het Cardiovasculair Research Institute. Daarvoor werkte hij als partner en commercieel directeur bij een internationaal farmaceutisch bedrijf en als directeur bij de thuiszorg. Daarnaast vervult hij verschillende nevenfuncties als adviseur en toezichthouder binnen wetenschappelijke organisaties, adviesraden of onderzoeksgroepen.

Trudy Dehue werkte van 1995 tot augustus 2016 als hoogleraar aan de RUG. De in wijsbegeerte en psychologie afgestudeerde Dehue was daarvoor onder meer medewerker bij de afdeling kinderpsychiatrie van het Academisch Ziekenhuis Groningen. Als hoogleraar vervulde ze tal van nevenfuncties op wetenschappelijk gebied waaronder lid van de Commissie Kwaliteit en Wetenschap van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) en bestuurslid van de Sociaal Wetenschappelijke Raad. Ze is lid van de Beurzencommissie van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Officier in de Orde van Oranje Nassau vanwege wetenschappelijke en maatschappelijke verdiensten.

Verklaring

De benoeming volgt op het verstrijken van de termijn van een lid met ingang van begin dit jaar en een tweede lid in de loop van dit jaar. Met de komst van de nieuwe toezichthouders haalt Zorggroep Alliade veel kennis, ervaring en een relevant netwerk binnen, zo staat in een verklaring op de site. Het gaat om kennis op het gebied van (de kwaliteit van) zorg en onderzoek en op het gebied van innovatie en ondernemerschap.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top