ACTUEEL

VWS start campagne tegen antibioticaresistentie

Het ministerie van VWS roept iedereen op om een handtekening te zetten tegen de groei van antibioticaresistentie, op een speciale website. De campagne is primair gericht op professionals in de zorg zoals huisartsen, medisch specialisten, bestuurders, dierenartsen en tandartsen.

De boodschap van de campagne is: 'Ook ik zet mij in tegen antibioticaresistentie'. Hoewel de campagne primair gericht is op zorgprofessionals, kunnen ook mensen die niet werkzaam zijn in de zorg digitaal een handtekening zetten. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaf de aftrap door haar eigen handtekening op te hangen op haar werkkamer.

Zorgprofessionals spelen een belangrijke rol in het voorkomen van infecties en resistentie, onder meer door het zorgvuldig naleven van hygiëneregels, het hebben van speciale Antibioticateams in ziekenhuizen die nadrukkelijk kijken of een behandeling met antibiotica de juiste is en bij betere samenwerking tussen ziekenhuizen, verpleeghuizen en lokale gezondheidsdiensten in de regio. Het gezamenlijke doel is een aantoonbare vertraging van de opkomst en verspreiding van multiresistente bacteriën.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top