ACTUEEL

Peter Muijen is benoemd als nieuwe rvb-lid Daelzicht

De raad van toezicht van Daelzicht heeft Peter Muijen benoemd als nieuwe voorzitter van de eenkoppige raad van bestuur (rvb) van Daelzicht. Met deze benoeming draagt interim-bestuurder Nettie Saarloos haar werkzaamheden per 1 mei 2017 over.

Peter Muijen is onder andere werkzaam geweest als hoofdofficier van Justitie (plaatsvervangend) bij het Openbaar Ministerie in Roermond en Limburg. In de periode 1997 – 2017 heeft hij daarnaast diverse andere functies vervuld bij het Openbaar Ministerie op het terrein van bedrijfsvoering, verkeershandhaving, vreemdelingenzaken en ICT.

Nettie Saarloos trad aan als interim-bestuurder van Daelzicht nadat in 2016 de raad van bestuur opstapte. Dit was het gevolg van de ophef rond het afgeblazen belevenispark in Heel. Volgens de raad van toezicht heeft Saarloos een cultuurverandering in gang gezet en zal Muijen deze voortzetten. Er wordt nog gezocht naar een directeur Zorg en directeur Wonen en Welzijn.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

R. Bakker

16 maart 2017

Naast de grote zorgen die we ons moeten maken om het gebrek aan kwaliteit in bestuur en toezicht in de zorg is het verloop het eerste wat moet worden aangepakt. M.i. wordt de zorg gerund vanuit een 'we proberen eens wat' mentaliteit. Lukt het niet dan gaan we vrolijk ergens anders aan de slag. Wanneer dat niet stopt zal de noodzakelijke kwaliteitsslag nooit worden gehaald.

Top