ACTUEEL

Onderzoek naar doden bij zorgcentrum Veendam

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een onderzoek ingesteld bij revalidatiecentrum Veenkade in Veendam naar de dood van drie patiënten in 2016. Nabestaanden hadden bij de overkoepelende Zorggroep Meander geklaagd over tekortschietende zorg. Zo overleed een 85-jarige man na mishandeling door een medebewoner en een 28-jarige vrouw plots na overplaatsing vanuit Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Op verzoek van de IGZ heeft Zorggroep Meander eerst zelf de sterfgevallen onderzocht. Dat gebeurt onder leiding van een externe deskundige. Het eerste rapport, naar de dood van de 28-jarige, is inmiddels aangeboden aan de inspectie.

Overdracht

Volgens het rapport ging het vooral mis bij de overdracht tussen het UMCG en Veenkade. "Er moeten kritische kanttekeningen geplaatst worden waarop de overdracht is verlopen." Zo zou Veenkade niet over alle informatie hebben beschikt en "was de zorg daardoor niet adequaat ingericht."

De onderzoeken naar de twee andere sterfgevallen lopen nog. Mochten de drie rapporten daartoe aanleiding geven, dan stelt IGZ nader onderzoek in. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

RaadvoordeOuderenbescherming

7 maart 2017

Als je vader of moeder naar een verpleeghuis moet dan wil je daar goede zorg is. Dat het juiste pilletje op het nachtkastje ligt en dat er persoonlijke aandacht voor iemand is. In veel verpleeghuizen is dat gelukkig zo. Op een aantal plekken helaas nog niet. Daar moet snel verandering in komen vindt de VVD. Daarom heeft de VVD voorgesteld om extra geld voor meer en beter personeel alleen beschikbaar te maken voor slechte verpleeghuizen als de directie opstapt. Of de VVD dat na de verkiezingen ook echt kan realiseren hangt niet alleen af van de VVD. Daar heeft de VVD de medewerking van andere partijen voor nodig.

Als uit onderzoek blijkt dat het Bestuur en de directie van Meander Zorggroep met de ogen open heeft zitten slapen dan is opstappen dus een optie.

Top