ACTUEEL

Canisius Ziekenhuis roept honderden patiënten terug

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen heeft "enkele honderden'' mensen opgeroepen om zich te laten testen op de MRSA-bacterie, ook wel bekend als de ziekenhuisbacterie. Het gaat om patiënten die na 1 februari op een afdeling hebben gelegen waar de bacterie is aangetroffen, laat een woordvoerster dinsdag weten.

Opnames op de betreffende afdelingen worden voorlopig uitgesteld. Vier patiënten liepen de bacterie op, werd eerder bekend. Drie van de besmette patiënten zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

De twee afdelingen waarvoor de maatregel geldt, hebben vier specialismen: plastische chirurgie, urologie, heelkunde en gynaecologie. Het is nog niet bekend hoeveel personen door de maatregel worden getroffen en hoe lang die van kracht blijft.

Besmetting met MRSA (Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus) is gevaarlijk voor mensen met een flink verminderde weerstand. Het kan onder meer leiden tot longontsteking of bloedvergiftiging. De bacterie is ongevoelig voor gebruikelijke antibiotica. MRSA is voor gezonde mensen onschadelijk, ze worden er ook niet ziek van. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top