ACTUEEL

Haagse zorgaanbieders slaan handen ineen

Woonzorgcentra Haaglanden (WZH), Ipse de Bruggen Maatwerk, Stichting Fonteynenburg, Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW zorg) en thuishulpaanbieder Axxicom gaan actief samenwerken. Door de combine kunnen cliënten voortaan voor al hun ondersteuning terecht bij één aanbieder.

De samenwerking volgt op de nieuwe contracten die Haagse zorgorganisaties onlangs hebben afgesloten met de gemeente Den Haag. Daarin is afgesproken dat de aanbieders arrangementen gaan leveren waarin meerdere vormen van zorg zijn opgenomen. Hierdoor kan er effectiever worden gewerkt en kunnen vragen om zorg en hulp beter op elkaar worden afgestemd dan voorheen.

Combineren

De vijf aanbieders gaan hun expertise delen. Zo kunnen de organisaties een beroep op elkaar doen bij de ondersteuning van mensen met een psychische aandoening of dementie. Ook kan huishoudelijke hulp worden gecombineerd en geïntegreerd met zwaardere vormen van zorg. Door kennisdeling kunnen medewerkers de thuishulp- of zorgbehoefte van cliënten eerder signaleren. Naar verwachting biedt de samenwerking tevens ruimte voor nieuwe initiatieven en projecten.

Wethouder Karsten Klein (Zorg) is enthousiast over het initiatief. “Dit is precies wat wij beoogd hebben met de nieuwe contracten. De dienstverlening staat centraal en op basis daarvan financieren wij. Komend jaar worden alle klanten thuis bezocht om hun situatie in kaart te brengen. Uiteindelijk krijgt iedereen hulp die beter is afgestemd op persoonlijke omstandigheden.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top