ACTUEEL

Patiëntenfederatie geeft Kamer levend klankbord cadeau

"Politiek gaat altijd over mensen en te weinig met mensen". Onder dit motto krijgen de nieuwe woordvoerders zorg van de Patiëntenfederatie Nederland een patiënt cadeau. Deze moeten gaan dienen als klankbord.

“Wij geven de Kamerleden een echte patiënt cadeau, een ervaringsdeskundige”, zegt directeur Dianda Veldman. “Zodat zij direct zien en horen wat hun Haagse besluiten betekenen voor de mensen in het land die zorg nodig hebben. Wat merkt iemand met een chronische aandoening van het besluit om de vergoeding van medicijnen te verlagen? Wat betekent het voor iemand als een eigen bijdrage omhoog gaat? Wat doet het met een patiënt als er één regeltje in de WMO verandert? Maar het moet natuurlijk ook andersom werken. Dat een patiënt aan zijn politicus vertelt waar hij tegenaan loopt en hoe dat kan worden veranderd.”

Als het aan de Patiëntenfederatie ligt blijven patiënt en Kamerlid een jaar lang aan elkaar gekoppeld. Gedurende deze periode zullen ze geregeld met elkaar overleggen over de Haagse plannen en de mogelijke uitwerking daarvan. De eerste kennismaking tussen cadeau en Kamerlid is op 19 april in Perscentrum Nieuwspoort. Daar krijgen Kamerleden “hun” patiënt aangeboden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top