HRM

Tool toont functies van de toekomst

Xelf is een nieuwe tool waarmee zorgorganisaties en –medewerkers tien jaar vooruit kunnen kijken naar functies en opleidingen.

Doordat in Xelf activiteiten gekoppeld zijn aan innovaties en trends in de zorg, krijgt de gebruiker de functies van de toekomst in beeld. Organisaties kunnen met de tool hun medewerkers de regie geven over hun eigen ontwikkelpad. Daarnaast biedt Xelf ondersteuning bij jaargesprekken. De tool is uitgerust met een opleidingsdatabase, waarin te zien is welke kennis en vaardigheden nodig zijn en welke opleidingen daarbij horen.

Zestig functies

Voor de ziekenhuizen zijn al zo'n zestig functies van de toekomst gemaakt. Deze functies volgen binnenkort ook voor andere branches. Een voorbeeld van een functie die in de toekomst sterk verandert  is de ambulant begeleider in de gehandicaptenzorg. Die ambulant gaat in de toekomst steeds meer zorg organiseren in plaats van hulp verlenen. Hij zal meer coachend werken en cliënten stimuleren eigen regie te pakken. Hij zal meer netwerken en coördineren. Het werken met e-health vraagt meer ICT-kennis om zorg op afstand te verlenen. Daarnaast heeft de ambulant begeleider meer verpleegkundige kennis nodig vanwege oudere cliënten met een zwaardere zorgvraag.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top