ACTUEEL

Verzorgende verdacht van bestelen dementerende vrouw

Een 45-jarige vrouw uit Elim wordt verdacht van het stelen van bijna 78.000 euro van een bejaarde vrouw uit Hoogeveen. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. De vrouw had als thuiszorgmedewerkster beschikking over de pinpas van de 86-jarige.

De zaak kwam aan het licht toen het nichtje van de 86-jarige vrouw de financiën van haar tante begin 2015 in kaart wilde brengen. Omdat de vrouw begon te dementeren, wilde haar nichtje via de kantonrechter bewindvoering aanvragen, zodat zij de financiën kon beheren. Niet alleen bleek de administratie bleek een chaos, het nichtje ontdekte daarnaast dat er grote bedragen waren gepind en overgeboekt.

Daarbij ging het onder meer om geld uitgegeven aan benzine, terwijl de bejaarde vrouw geen auto reed. Volgens het Openbaar Ministerie stal de thuiszorgmedewerkster geld tussen juni 2014 en 11 maart 2015. Tegenover de politie heeft de vrouw de diefstal van het geld ontkend. Ze verklaarde dat ze toestemming van de bejaarde vrouw had om geld te pinnen en over te boeken. De thuiszorgorganisatie waar ze in dienst was, heeft haar op staande voet ontslagen.

De Elimse zou op maandag 1 mei terechtstaan voor de politierechter in Assen, maar die behandelde de zaak niet. Vanwege de ernst van de zaak en het ontbreken van recente informatie over het slachtoffer verwees zij de zaak door naar de meervoudige strafkamer, waarbij drie rechters de zaak beoordelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top