HRM

Insula Dei stelt interim-bestuurder aan

De raad van toezicht van ouderenzorgorganisatie Insula Dei Huize Kohlmann in Arnhem heeft Karel Verweij aangesteld als interim-bestuurder. Verweij volgt Barbara Versteegen op, die eind maart op non-actief werd gesteld.

Verweij krijgt de opdracht mee om de organisatie "zodanig op orde te krijgen dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kan besluiten om het verscherpte toezicht op te heffen", aldus Insula Dei Huize Kohlmann.

IGZ plaatste beide vestigingen van de zorginstelling in december onder verscherpt toezicht vanwege "risico's voor de cliëntveiligheid". De inspectie constateerde onder meer dat cliëntdossiers niet volledig en up-to-date waren.

Non-actief

Voor de raad van toezicht was de maatregel van IGZ een reden om Versteegen op non-actief te stellen. De raad had er geen vertrouwen in dat de voormalig bestuurder Insula Dei Huize Kohlmann uit het slop kon trekken, zo schrijft dagblad De Gelderlander. Ook zou er intern geen draagvlak meer zijn voor Versteegen als bestuurder.

In een open brief aan de bewoners van de ouderenzorgorganisatie zou Versteegen onlangs hard hebben uitgehaald naar de raad van toezicht. In de brief schrijft ze dat de toezichthouders een "web van leugens" hebben gesponnen rondom haar persoon. Ook stelt ze dat "de zorgen van mijn collega's en de ondernemingsraad zijn gebruikt om een negatief beeld over mijn beleid en persoon te creëren", aldus De Gelderlander

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top