Finance

Farmacie loopt uit de pas met omzettrend

De omzet van Nederlandse farmaceuten is in het eerste kwartaal van 2017 met 5,6 procent afgenomen. Daarmee loopt de sector uit de pas met de ontwikkelingen elders in de Nederlandse industrie, die juist een sterke omzetgroei laten zien. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS).

De dalende omzet in de farmacie wordt veroorzaakt door tegenvallende export. Binnen Nederland boekten farmaceuten bijna dertig procent meer omzet (29,7 procent). Buiten Nederland daalde de omzet juist met 13,8 procent.

Andere sectoren zetten zowel binnen als buiten Nederland meer om. De totale omzet in de Nederlandse industrie was in het eerste kwartaal 10,3 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2016, zo becijfert het CBS. Binnen Nederland ging de omzet met 11 procent omhoog, buiten Nederland met 10 procent. Ook de gemiddelde industriële dagproductie groeide, voor het zesde kwartaal op rij. Het producentenvertrouwen is het hoogst in negenjaar en industriële ondernemers verwachten een toename van de personeelssterkte.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top