ACTUEEL

Gynaecoloog in problemen na seks met patiënte

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wil dat een 42-jarige gynaecoloog wordt geschorst wegens een seksuele relatie die hij heeft gehad met een patiënte tijdens zijn opleiding in het Radboudumc. De vrouw onthulde vorig jaar dat ze in 2009 tijdens haar zwangerschap regelmatig seks met de arts had in de behandelkamer van het Nijmeegse ziekenhuis.

De vrouw en haar partner waren wegens een vruchtbaarheidsprobleem en sterke kinderwens in behandeling bij de gynaecoloog in opleiding. De vrouw raakte spontaan zwanger maar was inmiddels ook verliefd geworden op de arts. Als vriendendienst maakte de gynaecoloog in het ziekenhuis zonder medische noodzaak echo's en ook hadden de man en vrouw in de behandelkamer seks.

Na de behandelrelatie maar tijdens haar zwangerschap zocht de vrouw weer contact met hem en werden er afspraakjes gemaakt. De inspectie betoogde woensdag bij het regionaal tuchtcollege in Eindhoven dat de arts in de fout is gegaan en de verleiding had moeten weerstaan. De gynaecoloog verklaarde dat hij was gezwicht voor het emotionele verhaal van de vrouw en haar avances.

De gynaecoloog heeft zijn opleiding in Nijmegen afgerond en werkt inmiddels in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Zijn verhaal is daar bekend en hij krijgt daar naar eigen zeggen de volledige steun van zijn collega's en de ziekenhuisdirectie.

Het tuchtcollege doet op 26 juli uitspraak. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top