HRM

Charim investeert 1,8 miljoen euro in extra personeel

Zorggroep Charim trekt 1,8 miljoen euro uit om extra personeel aan te nemen. De zorgaanbieder wil niet wachten totdat de overheid hiervoor geld vrijmaakt.

De overheid heeft weliswaar extra geld toegezegd voor ouderenzorg, maar de besluitvorming daarover verloopt traag. Omdat Zorggroep Charim vindt dat er voor haar cliënten zo snel mogelijk extra personeel moet worden ingezet, investeert de zorgaanbieder alvast in extra personeel. Samen met de lokale cliëntenraad en de teams wordt per locatie bepaald hoe de extra gelden ten goede kunnen komen aan de zorg voor cliënten. Charim is actief in de regio’s Veenendaal en Zeist.

"We weten allemaal dat de ouderenzorg in Nederland de laatste jaren te maken heeft gehad met bezuinigingen, waardoor er weinig personeel beschikbaar was", zegt Henk Prins, voorzitter raad van bestuur van Zorggroep Charim. "We vertrouwen dat de overheid binnenkort met extra geld over de brug komt, maar daar kunnen onze cliënten niet op wachten. Die hebben nú de extra steun, aandacht en zorg nodig."

Uitdaging

De arbeidsmarkt in de ouderenzorg is krap, met name voor hoger geschoolden. Zorggroep Charim verwacht dat het een uitdaging zal zijn om extra personeel te vinden. "We zullen creatief moeten zijn. Het inzetten van extra personeel kan echter ook door onze huidige medewerkers meer uren te geven", aldus Prins. Binnen enkele maanden moeten de cliënten van Charim gaan profiteren van de extra personeelsinzet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top