Finance

Ziekenhuis Groep Twente gaat miljoenen bezuinigen

Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) in Almelo en Hengelo gaat 10 tot 15 miljoen euro bezuinigen. Daardoor zullen waarschijnlijk ook arbeidsplaatsen verdwijnen, zo meldt de zorgorganisatie maandag.

De organisatie stevent dit jaar af op een negatief resultaat als gevolg van een toenemende- en complexere zorgvraag, gecombineerd met druk op de opbrengsten. Het ziekenhuis zegt meer zorg te moeten leveren tegen dezelfde- of dalende tarieven. Daarnaast legt de toename van het gebruik van dure medicijnen een druk op de begroting van het ziekenhuis. 

Het ZGT gaat de komende maanden een pakket van maatregelen samenstellen, zowel maatregelen die direct leiden tot lagere uitgaven of extra opbrengsten als structurele maatregelen. Het ziekenhuis stelt niet direct noodzakelijke investeringen uit. Ook gaat het ZGT de mogelijkheden van de concentratie van zorg onderzoeken en de samenwerking zoeken met andere zorgaanbieders.

Arbeidsplaatsen

Het ziekenhuis verwacht dat er arbeidsplaatsen zullen verdwijnen als gevolg van de bezuinigingsoperatie. De directie van het ziekenhuis sluit gedwongen ontslagen niet uit, meldt RTV Oost. Bestuursvoorzitter Ton Ruikes: "We doen er alles aan om te voorkomen dat we moeten snijden in ons personeelsbestand, maar als we niets doen zetten we de toekomst van het ziekenhuis op het spel." 

Het ZGT verwacht in oktober meer duidelijkheid te kunnen geven over de te nemen maatregelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top