ACTUEEL

Jumbo gaat boodschappen leveren aan zorgaanbieders

Inkoopcoöperatie Intrakoop en supermarktketen Jumbo zijn een samenwerking aangegaan waardoor Jumbo de wekelijkse boodschappen kan leveren aan zorgaanbieders. Jumbo krijgt als eerste retailer toegang tot de circa zeshonderd zorginstellingen die lid zijn van Intrakoop.

In de zorg worden levensmiddelen steeds vaker lokaal ingekocht door zorgmedewerkers in plaats van door centrale inkoopafdelingen. Intrakoop en Jumbo spelen hier samen op in met de samenwerkingsovereenkomst, die het zorgmedewerkers mogelijk maakt om in een gepersonaliseerde online omgeving boodschappen te bestellen. Net als in de winkels geldt online Jumbo's laagste prijsgarantie en bovendien profiteren de Intrakoop-leden van extra ledenvoordeel.

Frank Kaptein, directeur bij Intrakoop: “De verschillen tussen individuele zorginstellingen worden steeds groter. Dat vraagt om inkoopoplossingen op maat. Onze samenwerking met Jumbo maakt het mogelijk om ook op kleine schaal voordelig levensmiddelen van hoge kwaliteit in te kopen, die aansluiten bij de wensen van de cliënt."

Tot in de keuken

De boodschappen worden vanuit de lokale Jumbo-supermarkt tot in de keuken van de woongroep bezorgd. Jumbo streeft naar een vaste bezorger voor ieder Intrakoop-lid, omdat dit volgens de retailer rust en vertrouwen creëert. Elke bezorger moet beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). "Dit soort belangrijke details maakt deze oplossing écht 'zorgproof'", aldus Frank Kaptein.

Overigens zijn leden van Intrakoop niet verplicht boodschappen af te nemen bij Jumbo. Zorgaanbieders konden dankzij de inkoopcoöperatie al kiezen voor Huuskes, Verscentrum Nederland en Van Hoeckel. De leden kiezen zelf wat bij hen past of waar hun behoeften liggen. Bovendien kunnen individuele cliënten daarnaast eigen, losse inkopen doen in een andere winkel. Volgens een woordvoerder kunnen zij zelf kiezen of ze bij wijze van spreken een pak melk willen halen bij de plaatselijke supermarkt.

Lokaal inkopen

Volgens Intrakoop is er bij de leden behoefte aan goede oplossingen voor het lokaal inkopen van levensmiddelen. Als alle zorgteams los van elkaar op ieder hun eigen wijze bij een supermarkt naar keuze winkelen, is dat niet direct efficiënt te noemen. Daarom is Intrakoop op zoek gegaan naar een oplossing die de zorgteams "maximale flexibiliteit" biedt, maar tegelijkertijd ook zicht biedt op heldere afspraken op centraal niveau.

De oplossing met Jumbo voorziet hier volgens Intrakoop in, omdat er sprake is van helder contractmanagement en er ook op centraal niveau managementinformatie beschikbaar is over alle 'losse' bestellingen. Volgens Intrakoop hebben zorgorganisaties, ook al is er sprake van decentralisatie, verantwoordelijkheden die ze centraal moeten regelen.

Lunet Zorg

Intrakoop en Jumbo hebben samen uitgebreid in kaart gebracht wat de specifieke behoeften in de zorg zijn, door middel van een pilot met Lunet Zorg. Zo zijn er goede afspraken gemaakt over de regels waaraan bezorgers zich op de terreinen van Lunet Zorg houden, zoals de VOG. Jumbo bezorgt via Lunet Zorg inmiddels bij meer dan honderd woongroepen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top