ACTUEEL

Pathologielab Pathan benoemt nieuwe bestuurder

De raad van commissarissen van pathologielaboratorium Pathan heeft Arlinke Bokhorst benoemd tot bestuurder van de organisatie per 1 augustus. Zij volgt Jurgen Woerdman op, die de organisatie 15 jaar heeft geleid.

Arlinke Bokhorst is opgeleid tot specialist Maatschappij en Gezondheid en heeft ruime ervaring in de zorg als manager, consultant en bestuurder, onder meer op het gebied van donatie van lichaamsmateriaal, biotechnologie en medisch-economische vraagstukken. Zij is op dit moment nog werkzaam als manager bij Sanquin en is directeur van de Stichting TRIP. De laatste functie zal zij parttime blijven vervullen.

Pathan maakt als pathologielaboratorium momenteel een forse ontwikkeling door. Recent is een samenwerking tot stand gekomen met de Zeeuwse ziekenhuizen Admiraal de Ruyter en ZorgSaam, waardoor het volume aan pathologie diagnostiek fors is toegenomen. Dit jaar wordt bovendien de digitalisering van de pathologische diagnostiek ingevoerd. Arlinke Bokhorst krijgt de opdracht om de ingezette koers verder uit te bouwen en de huidige veranderingen te borgen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top