ACTUEEL

Limburgse zorgorganisatie mikt op mannen

Onder het motto 'Sta jij je mannetje?' is Valkenhof, een organisatie voor ouderenzorg in Valkenburg, een campagne gestart om mannen te interesseren voor de zorg. Aanleiding is het nijpende tekort aan goed personeel, en het feit dat personeel in de ouderenzorg voor bijna 90 procent uit vrouwen bestaat.

“De campagne moet zorgen voor een stukje bewustwording’’, zegt bestuurder Annemieke Blokker van Valkenhof.  ‘’Het komt bij heel veel mannen niet op om in de zorg te gaan werken, terwijl het zo’n mooi beroep is waar je veel  voldoening uit haalt. We richten ons bijvoorbeeld ook op mannen die door bezuinigingen of automatisering werkloos zijn geraakt. Zij hebben misschien wel een heel andere achtergrond, maar dat betekent niet dat het werken in de zorg niet bij hen zou passen. Wij kunnen geschikte kandidaten intern opleiden, zodat ze relatief snel aan de slag kunnen.’’

 Balans

Een betere man-vrouw verdeling kan er ook voor zorgen dat er binnen de zorgteams meer balans ontstaat. Blokker: “En dat niet alleen:  ook voor onze cliënten is het prettig als zij wat vaker een mannelijk gezicht in huis zien.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top