ACTUEEL

Albert Schweitzer neemt medicijnautomaat in gebruik

Het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk, heeft een medicijnautomaat in gebruik genomen. De automaat staat in de entreehal, die altijd geopend is. Bestelde geneesmiddelen kunnen nu tijdens en na sluitingstijd van de apotheek worden opgehaald.

Patiënten kunnen na het intoetsen van een code hun aangevraagde geneesmiddelen zelf uit de automaat halen. De apotheek stuurt deze code per mail of sms zodra de levering is klaargelegd. "De patiënt heeft daarna 48 uur de tijd om de medicatie op te halen", vertelt apotheker Fiona Liem. "Halverwege die termijn krijgt hij of zij nogmaals een bericht als herinnering."

Herhaalrecepten

De service is handig bij herhaalrecepten en bij geneesmiddelen waarbij geen uitgebreide toelichting nodig is. Liem: "De automaat kan niet de uitleg over nieuwe medicijnen van ons overnemen. Dat maakt de automaat bij uitstek geschikt voor het ophalen van herhaalmedicatie, waarbij er verder niets is veranderd aan het medicijngebruik."

De apotheek biedt deze extra service om klanten tegemoet te komen die overdag werken of andere verplichtingen hebben. Liem: "Maar ook mensen die overdag liever niet willen wachten aan de balie, mogen aangeven dat ze van de automaat gebruik willen maken. Daardoor daalt de wachttijd aan de balie voor iedereen." 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

J.Keyzer

12 juli 2017

Lijkt me geen groot nieuws. Van dit soort afhaalautomaten staan er al erg veel bij apotheken in Nederland.

Jules Keyzer

Top