ACTUEEL

Rijnstate haalt 80 miljoen binnen voor ver- en nieuwbouw

ING, Rabobank, BNG Bank en Rijnstate hebben een overeenkomst gesloten met ziekenhuis Rijnstate in Arnhem, waarin is vastgelegd dat het bankenconsortium de reeds bestaande financiering met ruim 80 miljoen euro uitbreidt om grote investeringen te doen in het ziekenhuis.

Met deze financiering gaat Rijnstate onder meer haar Intensive Care en Operatiekamercomplex in Arnhem vernieuwen. Ook bouwt Rijnstate een nieuw centrum  voor de zorg voor moeders en kinderen. Daarnaast wordt een huisartsenpost gebouwd bij de Spoedeisende Hulp.

“Dit is een belangrijke stap in de verwezenlijking van onze ambities”, zegt bestuursvoorzitter Wim van Harten. “Wij willen ons ziekenhuis klaar maken voor de zorg en patiënt van morgen: met de nieuwste apparatuur en ICT en een gastvrije omgeving en service voor onze patiënten.”

State of the art

In concreto betekent dit dat Rijnstate voor de huisartsenzorg in avonden en weekenden een nieuwe huisartsenpost bouwt, die in september 2018 naast de Spoedeisende Hulp in Arnhem zijn deuren opent. Daarnaast wordt de Intensive Care gemoderniseerd en 2,5 keer zo groot, met eenpersoonskamers en state of the art bewakingsmogelijkheden.

Het Operatiekamercomplex wordt uitgebreid en gemoderniseerd, met grotere OK’s zodat er meer ruimte voor nieuwe technologie en ICT komt.  Ook starten we in 2019 de  aanbouw  van een nieuwe zuid-oostvleugel waar het Vrouw-Kindcentrum wordt gevestigd. Daarnaast wordt de technische infrastructuur van de ziekenhuizen in Arnhem en Zevenaar volledig vernieuwd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top