ACTUEEL

Zeeuwse zorginstellingen gaan samenwerken in nachtzorg

Zorgorganisaties Zorgstroom, Philadelphia, Arduin en Stichting Personen Alarmering Zeeland gaan samenwerken om de zorg in de nacht effectiever te organiseren. Een aantal locaties van Arduin en drie locaties van Philadelphia gaan gebruikmaken van de ambulante nachtzorg van Zorgstroom. De samenwerking is nodig omdat de nachtzorg door bezuinigingen van zorgorganisaties onder druk staat, schrijft Zorgstroom.

Zorgstroom organiseert ambulante nachtzorg voor thuiswonende ouderen en maakt daarbij gebruik van de alarmeringsdienst van Stichting Personen Alarmering Zeeland (SPAZ). Als mensen ’s nachts hulp nodig hebben roepen ze die in via SPAZ. Vervolgens gaat er een medewerker van Zorgstroom langs. Deze dienst gaat de thuiszorgorganisatie in het vervolg ook aan cliënten van Philadelphia en Arduin leveren.

De ambulante nachtzorg gaat bij een aantal locaties van Philadelphia en Arduin de huidige, duurdere slaapdiensten vervangen. Meldingen vanuit die locaties worden door SPAZ voortaan doorgezet naar de ambulante nachtzorgteams van Zorgstroom.

Volume

De organisaties streven ernaar om in de toekomst ook andere zorgaanbieders te betrekken bij de samenwerking. Het volume van de geleverde zorg groeit hierdoor en daarmee de financiële haalbaarheid, aldus Zorgstroom.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tineke van iwaarden

18 juli 2017

Alweer bezuiniging en financiële redenen die de doorslag geven.
Hoe is de veiligheid van deze bewoners geborgd?
Wat gebeurd er als er iemand uit bed valt en geen hulp kan inschakelen? Ligt die bewoner dan de hele nacht op de grond?En wat als die bewoner naar de w c gaat en valt?
Daar hangen geen camera.s
Wat hebben de bewoners zelf en de clientenraden in deze geadviseerd?"
Samenwerken lijkt mooi ,maar niet als de kwaliteit van zorg daar onder moet lijden en het alleen maar een bezuiniging is.
Waar kan ik vinden hoe de bewoners in dit besluit betrokken zijn?

Top