HRM

Regio Groene Hart kampt met tekort aan verpleegkundigen

Zorginstellingen in het Groene Hart hebben grote moeite met het invullen van vacatures voor verpleegkundigen. Het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden en het St. Antoniusziekenhuis zoeken samen dertig nieuwe verpleegkundigen. Ook verpleeghuizen en Buurtzorg hebben vacatures.

Dat meldt het AD.

Het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden en het St. Antoniusziekenhuis zijn gefuseerd en voeren voeren één actief behoud-, werving-, en opleidingsprogramma. Onder meer door te investeren in de oudere verpleegkundige en aandacht te hebben voor werkdruk probeert het ziekenhuis medewerkers te behouden. Ook is het ziekenhuis gestart met een fonds voor werving en behoud van zorgpersoneel. Afdelingen kunnen ideeën over werving vanuit dit fonds laten financieren.

Ook Zorgpartners Midden-Holland voorziet problemen door een tekort aan verpleegkundigen in de zomermaanden. "Het kan een enkele keer en in het uiterste geval voorkomen dat een cliënt niet aangenomen wordt", aldus een woordvoerder van Zorgpartners in het AD.

Ontslag

Het Groene Hart Ziekenhuis merkt ook dat verpleeghuizen en thuiszorgaanbieders met tekorten kampen. Het kost de transferverpleegkundigen van het ziekenhuis steeds vaker moeite om een plek te vinden voor patiënten die nazorg nodig hebben na ontslag uit het ziekenhuis. "In het uiterste geval betekent dit dat een patiënt later met ontslag kan, de afgelopen periode heeft dit echter niet of nauwelijks plaatsgevonden", aldus het GHZ.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top