ACTUEEL

Zuyderland wint aanbesteding bevolkingsonderzoek darmkanker

Het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium (KCHL) van het Zuyderland Medisch Centrum heeft de aanbesteding voor het landelijke bevolkingsonderzoek naar dikke darmkanker gewonnen. Dat betekent dat het laboratorium een fors deel van de analyses uit heel Nederland mag blijven uitvoeren.

Het uitvoeren van de analyses is op basis van de verhouding tussen prijs en kwaliteit gegund aan het Zuyderland. Het nieuwe contract geldt voor de komende acht jaar. De analyse in het laboratorium op de locatie Sittard-Geleen gebeurt duizenden keren per dag in opdracht van de Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken (FSB), dat de bevolkingsonderzoeken naar borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker in Nederland coördineert.

In 2018 verstuurt het RIVM landelijk 2,4 miljoen uitnodigingen, waarbij ongeveer een half miljoen analyses bij het laboratorium op locatie Sittard-Geleen worden uitgevoerd, verwacht het Zuyderland. De testresultaten geeft het ziekenhuis, beveiligd en geanonimiseerd, digitaal door aan de landelijke database van het bevolkingsonderzoek darmkanker. Als er bloed in de ontlasting aangetroffen is, ontvangt de cliënt een uitnodiging voor een vervolgonderzoek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top