ACTUEEL

Netwerk van fysiotherapeuten gaat chronische hoofdpijn behandelen

Het Martini Ziekenhuis heeft het initiatie genomen om tot een specialistisch netwerk van fysiotherapeuten te komen voor de behandeling van chronische hoofdpijn. Dit Hoofdpijn Netwerk Noord wordt verbonden aan het Hoofdpijncentrum van het ziekenhuis in Groningen.

Met de oprichting van het Hoofdpijn Netwerk Noord moeten patiënten dichterbij huis terecht kunnen voor behandeling. Bovendien verwacht het Martini Ziekenhuis dat behandeling van chronische hoofdpijn in de eerste lijn de zorgkosten zal helpen verlagen.

Circa vier procent van de Nederlanders heeft last van chronische hoofdpijn. De oorzaak van spanningshoofdpijn is niet bekend, maar veel hoofdpijnpatiënten blijken gebaat bij fysiotherapie, stelt het Martini Ziekenhuis.

Tjerk Munsterman, fysiotherapeut van het Martini Ziekenhuis, heeft het initiatief genomen een  netwerk van fysiotherapeuten op te richten die een juiste behandeling kunnen bieden bij hoofdpijn. "Kern van de behandeling is het trainen van diepe nekspieren", zegt Munsterman. "Ook de wetenschap laat zien dat oefenen van de nek het belangrijkste onderdeel van de behandeling is."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top