ACTUEEL

Toezichthouder Eenhoorn keert Treant de rug toe

Bas Eenhoorn heeft zijn functie als voorzitter van de raad van toezicht van Treant Zorggroep per direct neergelegd. Aanleiding voor deze stap is een verschil van inzicht met bestuursvoorzitter Carla van de Wiel.

Eenhoorn geeft tegenover het Dagblad van het Noorden aan niet in te willen gaan op het verschil van inzicht met de bestuursvoorzitter. Ook bestuursvoorzitter Van de Wiel weigert volgens de krant nadere toelichting.

Het aftreden van Eenhoorn markeert eens te meer het hobbelige traject dat Treant de afgelopen jaren heeft moeten afleggen. Over de herverdeling van het zorgaanbod over de locaties Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal is al maanden gesteggel, waarbij verschillende partijen in de regio Treant betichten van slechte communicatie. Onder inwoners van Stadskanaal en Hoogeveen leeft de vrees dat hun hun ziekenhuizen worden uitgekleed.

Daarnaast zette de raad van toezicht eind vorig jaar bestuurders Marcel Kuin en Guus Bruins aan de dijk. Volgens de raad sloot hun profiel niet langer aan bij de noden van het ziekenhuis. Ook heeft het ziekenhuis te kampen met slechte financiële resultaten. Onlangs maakte Treant een verlies van 5,4 miljoen euro over 2016 bekend. Dit slechte resultaat komt vooral op het conto van de ziekenhuispoot. De 17 verzorgings- en verpleeghuizen sloten 2016 met 6,2 miljoen euro in de plus af.

Toekomst

In een reactie op het vertrek van Eenhoorn laat bestuursvoorzitter Van der Wiel weten dat hier de prioriteiten liggen. “We kijken naar de toekomst”, aldus Van de Wiel. “We moeten onze organisatie financieel gezond maken om zo goede, bereikbare en betaalbare zorg voor deze regio te behouden.”

De overige zes leden van de raad van toezicht beraden zich op de invulling van de voorzittersrol. “We respecteren het besluit van Bas Eenhoorn en bedanken hem voor zijn jarenlange inzet voor Treant”, aldus Astrid Veldhuizen namens de overige leden van de raad. “De continuïteit van het bestuur en het toezicht daarop is verzekerd, we hebben het volste vertrouwen in bestuursvoorzitter Van de Wiel.”

De 70-jarige Eenhoorn is oud-VVD-voorzitter en voormalig burgemeester van Alphen aan de Rijn. Hij is zeven jaar voorzitter geweest van de raad van toezicht van Treant, bij zijn aantreden nog opererend onder de naam Zorggroep Leveste Middenveld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top