ACTUEEL

Nieuw netwerk maakt zich sterk voor integrale dementiezorg

De Nederlandse zorg is een nieuwe belangenvereniging rijker in de vorm van het Dementie Netwerk Nederland (DNN). De organisatie van en voor coördinatoren van regionale dementiezorg wil zich sterk maken voor meer samenwerking en afstemming in de dementiezorg.

“Het belang van DNN is duidelijk”, aldus de stichting. “De forse toename van het aantal mensen met dementie maakt samenwerking en afstemming noodzakelijk. Maar zorg en ondersteuning moeten vooral aansluiten bij de wensen en behoeften van mensen met dementie en van hen die daar bij betrokken zijn, nu en in de toekomst. In het dichtgeregelde Nederland is dat niet altijd vanzelfsprekend!”

Krachten bundelen

Nederland telt circa 70 dementienetwerken en -ketens. Deze verbinden al jaren vele organisaties met elkaar om regionale dementiezorg en ondersteuning te verbeteren. De coördinatoren van deze regionale dementienetwerken willen daadkracht, maatwerk in de regio’s en de zichtbaarheid vergroten in het dementielandschap van Nederland. Zij hebben daarom besloten zich krachtiger te organiseren en de “stichting Dementie Netwerk Nederland (DNN)“ op te richten.

Vanuit de overtuiging dat ketenzorg noodzakelijk is voor kwaliteitsverbetering en efficiency, wil DNN regionale samenwerking bevorderen en initiatieven ontwikkelen die bijdragen aan optimale zorg en welzijn voor mensen met dementie. De bundeling van krachten is gericht op het versterken van en eenduidigheid in de regionale ketens en in het casemanagement dementie, rekening houdend met de lokale geschiedenis en situatie. Door de krachten te bundelen hoopt DNN ook kritisch te kunnen meedenken over beleidsontwikkeling.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top