Finance

OM vervolgt ook accountant in fraudezaak Vivence

Het Openbaar Ministerie vervolgt een accountant in verband met zijn werk voor Zorg Stichting Vivence (ZSV) in Rotterdam. Jan B. zou betrokken zijn geweest bij het vervalsen van meerdere accountantsverklaringen en zo een miljoenenfraude met zorggeld hebben gefaciliteerd. Dat meldt Financieele Dagblad (FD).

Volgens het FD was accountant Jan B de laatste jaren bij minstens twintig zorginstellingen verspreid over het hele land de controlerend accountant. Hij was sinds de oprichting in 2007 de accountant van ZSV, een zorginstelling voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Eind juni 2016 werd ZSV-directeur Darryl N. gearresteerd vanwege fraude. Hij zou miljoenen aan zorggelden naar de bankrekeningen van hemzelf en zijn vriendin Dominique van D. hebben laten stromen. Eind december 2016 ging ZSV failliet. In het faillissement vordert de Belastingdienst 2,5 miljoen euro en het UWV ruim 4 ton. De overige schuldeisers claimen gezamenlijk bijna 9 ton.

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt naast Darryl N., Dominique van D. en accountant Jan B.  ook twee leden van de voormalige raad van toezicht van de zorgorganisatie. De curatoren van  ZSV stellen op hun beurt zowel de accountant als zijn bedrijf aansprakelijk voor het benadelen van de schuldeisers in het faillissement van de zorgorganisatie, aldus het FD.


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top