ACTUEEL

RKZ deelt tarieven 2017 met Consumentenbond

Het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft zijn tarieven voor 2017 beschikbaar gesteld aan de Consumentenbond voor publicatie. Evenals in 2016 is het ziekenhuis in Beverwijk het eerste Nederlandse ziekenhuis dat dit doet.

De tarieven die het RKZ vrijgeeft, betreffen een groot deel van de prijzen voor behandelcodes (DBC's) tot 885 euro die met de vijf grootste zorgverzekeraars zijn afgesproken. Met DSW en ASR lopen de gesprekken nog. Het RKZ deelt de tarieven met de Consumentenbond in het kader van de campagne ‘Wat kost mijn zorg’, die in juli 2016 van start ging.

De Consumentenbond streeft naar volledige prijstransparantie en heeft meerdere oproepen gedaan aan zorgverzekeraars en ziekenhuizen om hun gecontracteerde tarieven openbaar te maken. In de database van de Consumentenbond en Open State Foundation zijn tot dusver de tarieven van meer dan 200 duizend ziekenhuisbehandelingen verzameld. Ze zetten zich ervoor in de database zo snel mogelijk aan te vullen met nieuwe gegevens, met name van 2017.

Vooralsnog is het RKZ het enige ziekenhuis dat de gegevens van dit jaar heeft gedeeld met de Consumentenbond. Wel hebben het UMC Utrecht en het Tergooi onlangs de tarieven op de eigen websites gepubliceerd.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

9 augustus 2017

Wordt goed duidelijk voor de patiënten, 200.0000 tarieven in de database :)
Tarieven 2017 van het RKZ en de gesprekken met DSW en ASR over 2017 lopen (augustus 2017!) nog?!

Top