ACTUEEL

Verpleegkundige OZG ontslagen na weigeren reanimatie

Een verpleegkundige van het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) die weigerde een 72-jarige patiënt te reanimeren, is ontslagen en voor het medisch tuchtcollege gedaagd. Dit schrijft het Dagblad van het Noorden.

De volgens de krant inmiddels 65-jarige verpleegkundige behandelde in 2015 in het OZG in Winschoten een 72-jarige patiënt met darmkanker en uitzaaiingen in de lever. Hij lag in het ziekenhuis om aan te sterken voor een operatie die hij in het UMCG zou ondergaan. De man werd onwel en viel om. De verpleegkundige oordeelde dat reanimatie niet verstandig was. De man overleed.

Volgens de verpleegkundige zou bij reanimatie zijn sondevoeding omhoog zijn gekomen "en dan zou hij voor de tweede keer een verschrikkelijke dood zijn gestorven". De leiding van het ziekenhuis en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vinden dat ze die beslissing niet had mogen nemen, maar er eerst een arts bij had moeten halen. Volgens de vrouw lukte dat niet omdat het erg druk was.

Zij is vervolgens ontslagen door het ziekenhuis en de IGZ heeft haar voor het tuchtcollege gedaagd. Het tuchtcollege doet uitspraak over zes weken.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Oscar Lopes Cardozo

17 augustus 2017

Typisch geval van nadenken in plaats van blindelings protocollen volgen.

Top