ACTUEEL

Zuyderland benoemt Wideke Nijdam tot rvb-lid

Wideke Nijdam is door de raad van toezicht benoemd tot lid van de raad van bestuur (rvb) van Zuyderland. Zij volgt per 1 december Cees Sterk op.

Wideke Nijdam is momenteel werkzaam als manager zorg bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) te Tilburg. Zij heeft de opleiding tot HBO-verpleegkundige gevolgd en aansluitend de studie Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Ze heeft sindsdien diverse leidinggevende functies bekleed in de gezondheidszorg (met name in ziekenhuizen) en is in 2009 aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam gepromoveerd.

De raad van toezicht is ervan overtuigd met Nijdam een bestuurder aan te hebben getrokken "met ruime kennis van en ervaring in de gezondheidszorg, die een waardevolle inbreng kan leveren aan de verdere ontwikkeling van Zuyderland", aldus voorzitter Jac Verhaegen. De raad van bestuur van Stichting Zuyderland Medisch Centrum en Stichting Zuyderland Zorg bestaat per 1 december uit David Jongen (voorzitter), Roel Goffin en Wideke Nijdam.

Cees Sterk

Cees Sterk neemt afscheid van het Zuyderland na dertien jaar. Hij was ook actief voor het voormalige Orbis. Met het vertrek van Sterk verliest Zuyderland volgens de organisatie "een ervaren en betrokken bestuurder".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top