ACTUEEL

GroenLinks wil aparte spoedeisende hulp voor ouderen

GroenLinks wil dat er in ziekenhuizen en verpleeghuizen eerstehulpposten komen speciaal voor ouderen met een acute medische zorgvraag. Daar kunnen ze beter geholpen worden door specialisten, denkt de partij. Ook moet dit de druk op de reguliere spoedeisende hulp (SEH) verlichten. Dit meldt het AD.

De druk op de SEH's neemt toe, mede door kabinetsbeleid om ouderen langer thuis te laten wonen. Volgens de krant is 14 procent van de bezoekers aan de spoedeisende hulp nu tussen de 65 en 74 jaar is, en 19 procent ouder dan 75 jaar.

Kamerlid Corinne Ellemeet van GroenLinks ziet in de ouderenposten een goede oplossing voor de huidige problemen. "Senioren worden er geholpen door specialisten ouderenzorg en door geriatrisch verpleegkundigen. Zo voorkomen we dat ouderen onnodig lange rondgangen moeten maken door het ziekenhuis."

Tijdelijk verblijf

Op de ouderenposten moeten als het aan GroenLinks ligt ook bedden beschikbaar komen voor tijdelijk verblijf. "Met ouderenposten helpen we niet alleen de ouderen beter, we verlichten ook de druk op de gewone spoedeisende hulp waardoor iedereen sneller geholpen kan worden", aldus Ellemeet in het AD.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top