Finance

Oud-cliënten RegioZorgWest opgeschrikt door rekening

Oud-cliënten van de opgeheven zorgorganisatie RegioZorgWest hebben de afgelopen tijd rekeningen ontvangen van het Zilveren Kruis Zorgkantoor. De oud-cliënten zouden onterecht ontvangen persoonsgebonden budgetten moeten terug betalen, zo meldt het Noord-Hollands Dagblad.

RegioZorgWest had tot voor kort in Zaanstad tientallen huizen waar verstandelijk beperkte en/of psychisch kwetsbare jongeren woonden. Nadat de gemeente en het zorgkantoor oordeelden dat de zorg onvoldoende was, is het bedrijf opgeheven en zijn de jongeren elders geplaatst. Het zorgkantoor lijkt nu van sommige cliënten pgb's terug te eisen. Over een van de casussen diende deze zomer al een rechtszaak.

Het zorgkantoor zegt dit geval nu te onderzoeken en dat ook te zullen doen met andere oud-cliënten van RegioZorgWest. Als ze te goeder trouw hebben gehandeld, en daar gaat het Zorgkantoor van uit, hoeven ze hun pgb niet terug te betalen. Het Zorgkantoor probeert het geld dan terug te vorderen van de zorgaanbieder, aldus het Noord-Hollands Dagblad.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top