Finance

De Twentse Zorgcentra stevent opnieuw af op verlies

De Twentse Zorgcentra (DTZC) stevent dit jaar opnieuw af op verlies. In 2016 noteerde de gehandicapteninstelling een negatief saldo van 1,4 miljoen euro. Voor 2017 verwacht DTZC wederom rode cijfers. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving in Tubantia.

Het verlies wordt onder meer veroorzaakt doordat zelfsturende teams dit jaar te veel extern personeel inhuurden om de bezetting op orde te krijgen. DTZC heeft inmiddels maatregelen genomen om de kosten in de hand te houden. Zo kwamen teams die te veel geld uitgaven onder verantwoordelijkheid van coaches of hun regiomanager te staan. Hierdoor draaiden de teams bij ziekte of vakantie niet meer in hun eentje op voor de bezettingsproblemen.

Anton Maas, lid van de raad van bestuur van de zorginstelling: "Bij onderbezetting keken teams te veel naar alleen hun eigen club. Nu wordt eerst ook bij andere woongroepen gekeken of iemand van hen kan inspringen. Noodzakelijk, een uitzendkracht kost 35 procent meer dan iemand in vaste dienst."

Verlies

De raad van bestuur van DTZC heeft niet bekendgemaakt met welk verlies de zorginstelling dit jaar denkt af te sluiten. De organisatie verwacht medio 2018 de inkomsten en uitgaven voor de zorg weer in evenwicht te hebben. De raad van bestuur laat verder aan Tubantia weten het personeel geen verwijten te maken. Dat heeft zich juist enorm ingezet om cliënten niet de dupe laten worden van de hoge werkdruk, aldus DTZC.

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top