ACTUEEL

PSV en GGzE continueren samenwerking

PSV en GGzE verlengen de intensieve samenwerking. De twee partijen hebben hiertoe op 30 september een overeenkomst getekend die voorziet in voortzetting tot 2022.

Sportcomplex De Herdgang van PSV grenst aan landgoed De Grote Beek van GGzE. Spelers en begeleiding van (bezoekende) jeugd- en damesteams maken veelvuldig gebruik van de nabijgelegen Bed & Breakfast van GGzE. Ook voetbalminnende cliënten plukken vruchten van de samenwerking. Bezoeken van de eredivisiespelers en -speelsters aan de verschillende locaties van GGzE worden druk bezocht.

Training

Al bij de start in 2015 verklaarde algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV dat waar twee verschillende werelden samenwerken, een derde ontstaat. PSV en GGzE werken tot beider tevredenheid al op meerdere gebieden samen: innovatie, zorg, onderzoek en huisvesting. Zo traint de PSV Foundation jongeren van GGzE De Catamaran, een kliniek voor jongeren van 14 tot 23 jaar. Door voetbal leren zij onder andere samenwerken, omgaan met emoties en het structuren van het dagelijks leven. Medewerkers van de GGzE geven op hun beurt ondersteuning bij specifieke vragen vanuit de jeugdopleiding. Daardoor kan PSV nog meer maatwerk bieden in de ontwikkeling van jonge voetbaltalenten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top