Vastgoed

Emergis bouwt kliniek met gebruikte materialen

Geestelijke gezondheidszorginstelling Emergis in Zeeland start begin volgend jaar in Kloetinge met de bouw van een nieuwe kinder- en jeugdkliniek. Om dat duurzaam te doen, maakt Emergis gebruik van hergebruikt bouwmateriaal, onder meer uit het oude districtskantoor van Rijkswaterstaat, zo meldt Cobouw.

De bouwplannen van Emergis vielen samen met het sluiten van het districtskantoor van Rijkswaterstaat in het aan overkant van de Schelde gelegen Terneuzen, schrijft Cobouw. Het pand is slechts 17 jaar geleden gerealiseerd, maar moet wijken voor een nieuwe zeesluis. Bij de bouw van dit kantoor was deels al van gerecycled materiaal gebruikgemaakt. Ook die verhuizen mee naar Kloetinge.

Zo’n 30 tot 40 procent van het RWS-kantoor kan in de nieuwe kliniek worden hergebruikt. Daaronder de kozijnen, deuren, hang- en sluitwerk, zonneschermen en bijvoorbeeld ook de armaturen voor de binnenverlichting.

Emergis streeft ernaar dat 50 procent van het nieuwe gebouw uit hergebruikt materiaal bestaat. Niet alles daarvan komt van het RWS-kantoor. Een deel van de andere bouwmaterialen voor de nieuwe kliniek, zoals de elektrabuizen, is afkomstig van andere slooppanden. Van de vleugel van de huidige kliniek die voor de renovatie moet wijken, worden de muren verwerkt tot herbruikbaar granulaat.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top