ACTUEEL

Stoelendans rond VWS van start

Wie worden de opvolgers van minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn? De NOS durft de eerste namen in de ministerstombola te noemen: Jan Anthonie Bruijn (VVD) en Hugo de Jonge (CDA).

Bruijn (1958) is hoogleraar immunopathologie aan het LUMC en sinds 2012 lid van de Eerste Kamer voor de VVD. Daarnaast heeft hij meegeschreven aan het verkiezingsprogramma van de liberalen, zo meldt de NOS. Werd door de Volkskrant in 2010 ook al eens als ministeriabel aangemerkt. De VVD krijgt in het nieuwe kabinet zes ministersposten, inclusief de premier, en drie staatssecretarissen.

De Jonge (1977) is sinds 2014 wethouder onderwijs, jeugd en zorg in Rotterdam. In 2010 werd hij voor het CDA benoemd tot wethouder van Onderwijs, Jeugd en Gezin. De Jonge begon zijn politieke loopbaan in 2004, toen hij beleidsmedewerker Onderwijs werd van de CDA-fractie in de Tweede Kamer. Van 2006 tot 2010 was hij werkzaam bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, onder meer als politiek assistent van de ministers Van der Hoeven en Van Bijsterveldt. Het CDA krijgt vier ministers en twee staatssecretarissen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top