ACTUEEL

Organisaties werken samen om uitkomsten fysiotherapie te meten

Patiënten, beroepsgroep en zorgverzekeraars De Friesland en CZ hebben samen concept-datasets die gebruikt kunnen worden om de uitkomst van een behandeling van een patiënt met aspecifieke lage rugpijn met COPD te kunnen meten. Het uiteindelijke doel is de ontwikkeling van uniforme uitkomstindicatoren voor eerstelijns fysiotherapie bij aspecifieke lage rugpijn en COPD.

Het Longfonds, de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten 'de Wervelkolom', het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, de Stichting Keurmerk Fysiotherapie, De Friesland en CZ werken hiermee samen aan het inzichtelijk maken van kwaliteit van zorg. De afdeling IQ healthcare van het Radboudumc voert de wetenschappelijke begeleiding van het project uit.

Nu volgt de tweede fase van het traject, waarin de conceptsets in pilots door fysiotherapeuten in de praktijk worden gebruikt, geëvalueerd en waar nodig aangepast. In deze fase wordt onderzocht of het mogelijk is om met de geselecteerde concept-datasets te komen tot uniforme uitkomstindicatoren voor de eerstelijns fysiotherapie. De uitkomstindicatoren kunnen worden gebruikt voor het meten en verbeteren van de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top