ACTUEEL

VGN onderzoekt veiligheid van domotica voor nachttoezicht

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) gaat onderzoek doen naar de veiligheid van de nachtzorg. Er wordt vooral gekeken naar domotica en de ondersteunende technologie voor het nachttoezicht bij wakende en slapende zorgverleners.

VGN verwacht de uitkomsten nog voor het eind van dit jaar bekend te maken, zo kondigt de organisatie aan. VGN reageert daarmee op 2 uitzendingen van Nieuwsuur (van 5 september en 15 oktober) waarin familie van bewoners in gehandicaptenzorginstellingen zich zorgen maken over de veiligheid.

Incidenten

VGN wil inzicht in hoe de nachtzorg is georganiseerd, op welke manier de zorgmedewerkers worden ingezet en welke techniek daarbij wordt gebruikt. Er wordt gekeken of er incidenten plaatsvinden, hoe die worden aangepakt en opgevolgd. En wat daarvan wordt geleerd. Ook gaat VGN onderzoeken of cliënten wel keuzes hebben en welke die zijn en of familie wordt betrokken bij de organisatie van de toezicht in de nacht. Dan gaat het om de personele inzet in combinatie met toezichthoudende domotica.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top