HRM

Randstad en FWG gaan samen medewerkers scholen

Randstad en FWG gaan samen medewerkers scholen

Advies- en onderzoeksbureau FWG is een samenwerking gestart met Randstad Zorg. Het doel hiervan is zorgorganisaties concreter te ondersteunen bij de scholing op toekomstvaardigheden.

Onder invloed van technologische ontwikkelingen, decentralisaties en substitutie, verandert het werken in de zorg. Zorgorganisaties hebben behoefte aan medewerkers die zijn toegerust voor die veranderingen.

Toekomstprofielen

Vanuit het doorlopende onderzoek dat FWG doet naar trends en ontwikkelingen in de zorg, worden sinds vorig jaar concrete toekomstprofielen opgesteld: een combinatie van toekomstkennis en kennis van huidige zorgfuncties. Randstad Zorg werkt voor zorgorganisaties op het gebied van werving en selectie en verzorgt de ontwikkeling van medewerkers: in een meerjarig contract staat Randstad garant voor bij- en nascholing, met optimale aansluiting als doel.

De concrete toekomstkennis van FWG sluit goed aan bij de wens van Randstad om zorgprofessionals toekomstgericht te scholen.

Eerste ervaringen

De eerste medewerkers worden dit najaar ‘toekomstproof’ geschoold. Meerdere zorgorganisaties die al werken met de diensten van Randstad en FWG hebben interesse getoond in de samenwerking op de toekomstprofielen. Randstad en FWG verwachten in januari de eerste ervaringen te kunnen delen.

 

  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top