ACTUEEL

Medici moeten aangifte doen onder naam werkgever

Zorgpersoneel moet na een bedreiging aangifte kunnen doen onder de naam van de werkgever. Dat stelt de Nederlandse Vereniging Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen (NVSHV) naar aanleiding van de doodsbedreiging aan het adres van twee medewerkers van het UMC St Radboud in Nijmegen.

Gegevens bekend

“Bij een aangifte staat nu de volledige naam van de aangever vermeld. Daders kunnen er zo vrij makkelijk achter komen waar de aangever woont, met alle mogelijke gevolgen van dien”, stelt NVSHV-voorzitter Frans de Voeght. Volgens De Voeght is het daarom beter om aangifte te doen onder de naam van de werkgever.

Aangifte is nodig

De Voeght kan zich voorstellen dat medisch personeel bang is om aangifte te doen onder de eigen naam, maar vindt aangifte wel nodig. “Op de eerste hulp van ziekenhuizen is het personeel veel gewend. Van een scheldkanonnade kijkt niemand meer op, maar een doodsbedreiging gaat over elke grens.” Een opmerking als 'ik wacht je op' gaat de NVSHV ook veel te ver. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top