Finance

Ggz-aanbieder betaalt eigen risico bijstandsgerechtigde

De ambulante verslavingszorginstelling Trubendorffer gaat het eigen risico betalen van cliënten die leven van een bijstandsuitkering. Mensen die kunnen aantonen dat zij een bijstanduitkering ontvangen en een behandeling bij Trubendorffer verslavingszorg volledig afronden, krijgen het eigen risico vergoed.

Volgens Trubendorffer mijdt een substantiële groep verslaafden zorg vanwege de kosten van het eigen risico. Door het eigen risico te vergoeden van cliënten met een bijstandsuitkering hoopt de ggz-aanbieder een drempel voor hulp weg te nemen en hen toegang te geven tot de benodigde zorg. 

Dick Trubendorffer, directeur van Trubendorffer verslavingszorg: "Regelmatig krijgen onze medewerkers te maken met mensen die aankloppen voor hulp bij verslaving, maar afhaken omdat bij de start van een behandeling aanspraak wordt gemaakt op hun eigen risico. Een schrijnende situatie. Verslaafden die de moed hebben om aan te kloppen voor hulp, waarvan de meesten al een lange lijdensweg hebben afgelegd, willen wij niet zomaar laten passeren."

Pilot

De pilot 'Bijstand voor bijstand' loopt tot en met 31 december 2017. Cliënten die in deze periode een behandeling bij Trubendorffer starten, komen in aanmerking voor een vergoeding van het eigen risico, tot het maximale wettelijke bedrag van 385 euro. Voorwaarde is dat de intensieve ambulante behandeling volledig wordt afgemaakt. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top