ACTUEEL

Henk Kamp nieuwe voorzitter raad van toezicht ZGT

Henk Kamp start per 1 november als voorzitter van de raad van toezicht van Ziekenhuis Groep Twente (ZGT). De oud-minister van Economische Zaken volgt Paul te Riele op, die in juli 2017 is afgetreden vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn.

Kamp was sinds 1994 tien jaar lid van de Tweede Kamer en bijna twaalf jaar minister. Tussentijds bereidde hij gedurende twee jaar de bestuurlijke hervorming in Caribisch Nederland voor. In 2012 was hij verkenner en aansluitend informateur samen met Wouter Bos. Eerder was Kamp fiscaal rechercheur, wethouder in Borculo en lid van Provinciale Staten van Gelderland.

ZGT is blij met de nieuwe voorzitter die volgens de organisatie een groot netwerk en veel bestuurlijke ervaring met zich meebrengt. Ton Ruikes, voorzitter van de raad van bestuur: "Juist in deze roerige tijd is het belangrijk dat de raad van toezicht weer op volle sterkte is. Ik vertrouw erop dat Henk Kamp een wezenlijke bijdrage gaat leveren aan een toekomstgericht en financieel gezond ZGT." 

Dinsdag werd tevens bekendgemaakt dat ZGT de komende twee jaar 150 banen schrapt. De ingreep in het personeelsbestand is nodig om de financiële tekorten van 15 tot 20 miljoen op te vangen. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten, zo bericht Tubantia. Dit jaar worden er 15 fte geschrapt, volgend jaar gaat het om 90 fte. In 2019 verdwijnen nog eens 15 fte. De meeste banen verdwijnen bij de stafafdelingen. 

Actiz

Kamp is ook kandidaat voor het voorzitterschap van Actiz. Het bestuur van de branchevereniging voor VVT heeft de oud-minister van Economische Zaken maandag voorgedragen aan de leden. De ActiZ-leden zullen op woensdag 22 november stemmen over de voordracht van Kamp.

In het AD zei Kamp dat hij met 39 jaar ervaring in de publieke sector een "nuttige rol in de zorgsector" kan vervullen. "Al bereik ik binnen afzienbare tijd de pensioenleeftijd en zal ik mijn werkzaamheden op een iets lager pitje zetten. Toch ga ik enkele zorgfuncties accepteren en daarvan is dit de grootste. Het gaat om een betaalde, parttime betrekking", aldus de oud-minister.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top