HRM

'Interim-bestuurder Insula Dei wijst afdelingshoofden de deur'

Interim-bestuurder Karel Verweij van Insula Dei Huize Kohlmann heeft drie afdelingshoofden van de sector zorg de deur gewezen. Van een vierde afdelingshoofd is het contract niet verlengd. Volgens Verweij zijn zij niet in staat gebleken de zorg binnen het Arnhemse woonzorgcentrum te verbeteren, zo meldt de Gelderlander.

De krant baseert zich op een brief van de interim-bestuurder aan contactpersonen van bewoners. "De kwaliteit van zorg schuurt nog steeds op het randje", schrijft Verweij. Om die reden heeft de raad van bestuur een aantal "rigoureuze en pijnlijke maatregelen" moeten nemen. Alleen het interim-hoofd van de locatie Huize Kohlmann in de binnenstad mag blijven. 

Ingrijpen is volgens Verweij ook nodig om financieel het hoofd boven water te houden, zo blijkt uit de brief. "Geen enkele afdeling is in staat gebleken binnen de financiële kaders te blijven. Dat maakt de financiële situatie van de organisatie zeer zorgelijk." 

Toezicht

Verweij werd in mei van dit jaar aangesteld als interim-bestuurder. Hij volgde Barbara Versteegen op, die eind maart op non-actief werd gesteld nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg beide locaties van Insula Dei Huize Kohlmann onder verscherpt toezicht had gesteld. Dit vanwege "risico's voor de cliëntveiligheid". De inspectie constateerde onder meer dat cliëntdossiers niet volledig en up-to-date waren. 

Verweij kreeg de opdracht mee om de organisatie zodanig op orde te krijgen dat de inspectie zou besluiten om het verscherpte toezicht op te heffen, aldus Insula Dei Huize Kohlmann. Het verscherpt toezicht is inmiddels opgeheven. "Maar dat wil niet zeggen dat daarmee ook alle problemen zijn opgelost", schrijft Verweij in de brief. 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top