Tech

Nieuw landelijk alarmeringssysteem voor reanimatie

Er komt één landelijk systeem voor het alarmeren van burgerhulpverleners bij een hartstilstand. Dat hebben de organisaties achter de twee huidige systemen voor reanimatie en AED-hulpverlening in Nederland, HartveiligWonen en HartslagNu, met elkaar afgesproken.

De organisaties vormen samen een nieuwe stichting die de naam HartslagNu krijgt. HartveiligWonen levert de technologie voor het nieuwe alarmeringssysteem.

Het systeem roept burgerhulpverleners via een bericht op hun mobiele telefoon op om ter plaatse te gaan bij een mogelijke reanimatie. Een burgerhulpverlener kan vaak eerder dan de professionele zorg ter plaatse zijn en de reanimatie opstarten. Alle meldkamers ambulancezorg zullen in de loop van 2018 gebruikmaken van het systeem. 

Het voornemen van HartveiligWonen en HartslagNu om tot één landelijk systeem te komen, wordt ondersteund door De Hartstichting, GGD GHOR Nederland, Het Nederlandse Rode Kruis, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Ambulancezorg Nederland.  De partijen zien de samenwerking als een belangrijke stap om de overlevingskansen van mensen met een hartstilstand te vergroten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top