ACTUEEL

Fraudezaak Zorg Stichting Vivence van start

De rechtszaak tegen Darryl N., oud-directeur van Zorg Stichting Vivence (ZSV), is woensdag van start gegaan. Hij wordt verdacht van het plegen van miljoenenfraude met zorggeld bij de Rotterdamse zorginstelling. Dit meldt het AD.

N. was sinds 2011 bestuurder van de instelling voor licht verstandelijk gehandicapten. Eind juni 2016 werd hij gearresteerd vanwege fraude. N. zou voor zo’n 1,9 miljoen euro aan zorggelden naar de bankrekeningen van hemzelf en zijn vriendin Dominique van D. hebben laten stromen. Jarenlang zouden er valse jaarstukken zijn opgemaakt, waarop een veel lager loon voor N. stond dan hij daadwerkelijk zou hebben gekregen. Eind december 2016 ging ZSV failliet.

Naast N. staan nog woensdag vijf verdachten terecht in verband met vermeende betrokkenheid bij de fraude, waaronder de vriendin van N.. Ook de accountant van de zorginstelling, Jan B., is verdachte in de zaak. Hij zou betrokken zijn geweest bij het vervalsen van meerdere accountantsverklaringen en zo een miljoenenfraude met zorggeld hebben gefaciliteerd. 

De curator eist 2,1 miljoen euro terug van de verdachten, aldus het AD.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top