Vastgoed

Thebe en GGz Breburg openen gezamenlijk behandelcentrum

Thebe en GGz Breburg gaan op een gezamenlijke locatie zorg bieden aan kwetsbare ouderen. Ook hebben de zorgorganisaties het plan om samen een expertisecentrum te openen. Hiertoe tekenden zij woensdag een overeenkomst.

Thebe en GGz Breburg werken al veel samen, maar vinden dat de zorg voor bepaalde groepen beter kan. Het gaat met name om ouderen die behoefte hebben aan verzorging en verpleging en daarnaast te maken hebben met andere problematiek, zoals psychische problemen, Korsakov, gedragsproblemen door dementie of door niet aangeboren hersenletsel.

De zorgorganisaties willen een nieuw gebouw realiseren op een plek in Breda waar het binnenkort te slopen zorgcentrum Haga staat. Op deze locatie gaan Thebe en GGz Breburg straks beide huisvesting en behandeling gaan bieden aan hun cliënten. Het gaat dan om de doelgroepen geronto-psychiatrie, observatie, cognitieve neuro revalidatie voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en ambulante zorg met deeltijdbehandeling. 

Plannen

Thebe en GGz Breburg gaan de plannen in de komende periode verder uitwerken. Ook gaan zij op zoek naar een partij die het gebouw gaat ontwerpen en de bouw gaat realiseren. De partijen kijken ook naar de mogelijkheid om andere organisaties in de regio te betrekken bij de samenwerking.

GGz Breburg levert specialistische psychiatrische zorg en behandeling in Midden- en West-Brabant. Thebe levert wijkverpleging en zorg in 23 woonzorglocaties in 22 gemeenten in diezelfde regio. 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Ton Bakker

20 november 2017

Een goede opleiding op het gebied van kwetsbare ouderen en psychotherapeutische interventies is van essentieel belang. Mooi dat er steeds meer van dit type initiatieven komen

Peter

25 november 2017

Dank je Ton. We gaan ons best doen er wat van te maken.
Groet Peter Tieleman. Verpleegkundig Specialist GGZ
Breburg centrum senioren. Docent GGZ VS opleiding 1e jaars ouderenpsychiatrie;-)

Top