HRM

Vlamingen niet blij met wervingsactie ZorgSaam

Ziekenhuis ZorgSaam wil vanwege de schaarste aan verpleegkundigen in Zeeland nu ook in Vlaanderen personeel gaan werven. Daar is niet enthousiast gereageerd op het plan, omdat Vlaanderen zelf ook kampt met een verpleegkundigentekort. Dit meldt de Nos.

In Zeeland is sprake van dubbele vergrijzing waardoor het tekort in de regio extra nijpend is, aldus Rene Smit, bestuurder van ZorgSaam. In Nieuwsuur zegt hij aan Nederlandse krachten niet genoeg te hebben en zich daarom voor te bereiden op de Vlaamse markt. Hij spreekt met onderwijsinstellingen en stuurt speciale recruiters over de grens.

Lon Holtzer, zorgambassadeur in Vlaanderen, laat in het programma weten niet gecharmeerd te zijn van de actie. "We hebben in Vlaanderen ook een tekort en nu lijkt het erop dat we elkaar vliegen gaan afvangen. Dat vind ik moreel niet uit te leggen." Holtzer zegt het prima te vinden als individuele verpleegkundigen over de grens willen werken. "Maar dat op deze manier geprobeerd wordt om grote aantallen te werven, voelt hoogst ongemakkelijk."

De Vlaamse zorgambassadeur is bang dat ziekenhuizen straks tegen elkaar op gaan bieden met hogere lonen. "Dat heeft tot gevolg dat de zorg alleen maar duurder wordt. Dit voelt allemaal hoogst ongemakkelijk."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top