Vastgoed

Minihospitaal van start in Schijndel

Minihospitaal van start in Schijndel

Schijndel krijgt volgend jaar een minihospitaal waar vijf of zes patiënten kunnen overnachten. Het miniziekenhuis maakt onderdeel uit van de nieuwbouw van het Medisch Centrum Schijndel (MCS) in het Gezondheidscentrum.

Dat schrijft het Brabants Dagblad op 21 november. Het minihospitaal is bedoeld voor patiënten die te goed zijn voor het ziekenhuis en te slecht voor thuis, bijvoorbeeld bij medische handelingen als een chemotherapie, een kuur voor COPD of nierdialyse. Een verblijf is er veel goedkoper dan in een regulier ziekenhuisbed.

Uitbreiding

Er komen in de nieuwbouw vijf eenpersoons kamers. In de toekomst kan dat aantal worden uitgebreid als het minihospitaal ook gebruik kan maken van de locatie van SZW ernaast. De instelling voor mensen met lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel heeft daar zorgappartementen. Erboven of ernaast is nog ruimte voor ziekenhuiskamers.

Wijkverpleegkundige zorg

De zorg en hulpverlening in het miniziekenhuis wordt geleverd door specialisten en door thuiszorgorganisatie HappyNurse. Zij bieden in het MSC wijkverpleegkundige zorg aan. MCS en HappyNurse zijn nog in onderhandeling met zorgverzekeraars en specialisten over de invulling van het hospitaal.

Sportletsels

Het MCS heeft sinds vorig jaar zomer twee volwaardige operatiekamers. Het MCS verhuurt spreekkamers en operatiekamers aan diverse specialisten. Een van de hoofdhuurders is ICONE (Innovatieve Chirurgische Orthopedie in Nederland). Dit zelfstandig behandelcentrum voor orthopedie en sportletsels in de regio Zuidoost-Brabant vestigde zich al eerder in Schijndel. Patiënten kunnen hier na doorverwijzing veel sneller terecht dan in een ziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top