ACTUEEL

Jaarbeurs-topman wordt commissaris bij VGZ

Jaarbeurs-CEO Albert Arp is benoemd als lid van de raad van commissarissen van Coöperatie VGZ. Arp wil zich in deze rol sterk maken voor de toegankelijkheid en betaalbaarheid van het zorgstelsel.

Arp is sinds begin 2016 algemeen directeur-CEO van de Jaarbeurs Holding in Utrecht. Eerder was hij bestuurder van onder meer het Sint Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk en Beweging 3.0, een aanbieder van langdurige zorg  in Amersfoort. Daarnaast vervulde Arp vervulde verschillende nevenfuncties in de zorg. Zo was hij voorzitter van het Bestuur Utrecht Zorgt en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Momenteel is hij onder meer lid van de raad van commissarissen van woonzorgorganisatie Domus Magnus in Haarlem.

Ervaring

Arps ervaring in de zorg past bij het profiel dat de raad van commissarissen zocht. "De raad vindt het belangrijk haar interne deskundigheid op het gebied van zorg hoog te houden”, zegt interim-voorzitter Floris Sanders. “Dat is uiteindelijk waar het om draait bij VGZ: goede zorg voor patiënten, tegen lagere kosten. Albert Arp brengt ervaring en deskundigheid, zowel in de curatieve als in de langdurige zorgsector. Daardoor kan hij toezicht houden op dit gebied, maar ook een waardevol adviseur naar de raad van bestuur zijn.”

Duurzaam profiel

Arp noemt toegankelijkheid en betaalbaarheid de belangrijkste uitgangspunten voor de Nederlandse zorg. “Ons zorgstelsel staat wereldwijd hoog aangeschreven”, aldus Arp. "Daar hebben zorgverzekeraars een fundamentele rol in gespeeld en die rol mag niet worden onderschat. Het uitgangspunt van ons stelsel is dat het toegankelijk en betaalbaar blijft. VGZ heeft een duurzaam profiel en toont elke keer weer lef om echte keuzes te maken, waarbij het gaat om duurzaamheid en leefbaarheid, met innovatie en betrokkenheid van de verzekerde hoog in het vaandel . Op die manier geeft VGZ uiting aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en blijft de zorg betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Dat staat mij enorm aan.”

arp,albert

Albert Arp is op 12 december één van de sprekers tijdens het Skipr-evenement 'Dienen of dicteren - Nieuw Leiderschap in de zorg'. Andere gasten zijn Pauline Meurs, Illya Soffer, Tom Kliphuis én Joris Luyendijk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top